Myrha – 100% přírodní esenciální olej (10ml) – Pěstík

Přidat do seznamu přánAdded to wishlistRemoved from wishlist 0
Přidat ke srovnání

219 

SKU: 8193_cz Kategorie:

Myrha (Commiphora myrrha)
Myrhový esenciální olej je hydrodestilován z divoce vyrobené bohaté pryskyřice malých, trnitých stromů Commiphora myrrha rostoucích ve vyprahlé, slunné somálské krajině. 
Stromy Commiphora myrrha se sukovitými větvemi, trojčetnými aromatickými listy a jemnými bílými květy pocházejí ze severní Indie a severní Afriky. Kmen při propíchnutí vylučuje přírodní oleoresin a světle žlutá tekutina ztuhne do červenohnědých kapiček známých jako myrha. Složka kadidla používaná pro náboženské obřady a fumigace starými Egypťany, byla také složkou slavného egyptského parfému kyphi a byla důležitou složkou při balzamování. Bylo známo, že redukuje vrásky a udržuje mladistvou pleť. Egyptské ženy používaly myrhu ve svých přípravcích na obličej (má mírně chladivý účinek na pokožku, a tak by byla užitečná zejména v horkém suchém klimatu).
Významná historie myrhy sahá tisíce let do minulosti a zaznamenává její rozsáhlé použití v léčivých přípravcích, parfumerii, kadidle a rituálních obřadech. Terapeutické vlastnosti myrhy jsou často zmiňovány ve starém a novém zákoně, v Koránu a v řeckých a římských textech. Jak popisuje Nový zákon, myrhová pryskyřice byla jedním z darů, které mudrci přinesli Ježíškovi (ostatní byly zlato a kadidlo).
Využití oleje z Myrhy
Pryskyřice Commiphora obsahují výjimečně širokou škálu molekul, od nejtěkavějších aromatických monoterpenů až po těžší seskviterpenové sloučeniny – složky, které mají cenné terapeutické vlastnosti a vlastnosti pro péči o pleť, které se dodnes široce používají v ajurvédské a tradiční čínské medicíně. Esenciální olej z myrhy je také skvělý pro pomoc při problémech se zralou pletí, jako je zarudnutí a snížení výskytu vrásek a jizev, když se přidá do oleje nebo pleťové vody. Spolu se svými hluboce léčebnými vlastnostmi pokožky je myrhový olej také užitečný při zvládání menších bolestí a zánětů, také pomáhá podporovat zdravou činnost plic. Tento esenciální olej může také pomoci zmírnit účinek bolestivého menstruačního cyklu podporou celkového zdraví dělohy. Myrhový esenciální olej posiluje imunitní systém a má celkově příznivý vliv na trávicí systém.
Emočně a energeticky se myrhový esenciální olej často používá během meditace k vytvoření relaxační a povznášející atmosféry. Při rozptýlení může myrhový olej pomoci zmírnit nervové napětí a navodit pocity síly. Může také pomoci s přemýšlením a stabilizovat roztěkanou mysl.
Jak používat
Olej je vhodný používat k aromaterapii.
Olej lze použít k obohacení kosmetických krémů, ke koupeli či masáži.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Více informací o Myrha – 100% přírodní esenciální olej (10ml) – Pěstík naleznete zde >>>

10%

sleva, speciálně pro vás 🎁

Přihlaste se k získání exkluzivní slevy a buďte informováni o našich nejnovějších produktech a nabídkách!

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů.

Civi
Logo
Porovnejte položky
  • Total (0)
Porovnejte
0
Shopping cart